Sebzeli Izgara Porterhouse Steak

Sebzeli Izgara Porterhouse Steak

Bu tarifte, Ragyu'nun en iyi eti ile hazırlanan lezzetli bir porterhouse steak, nefis armut patates, ızgara hindiba kök, sarımsak, havuç ve pancarın mükemmel bir kombinasyonunu sunuyoruz. Bu yemek, etin doyuruculuğu ve sebzelerin sağlıklı lezzetiyle harmanlanmış bir ziyafet sunuyor. Şimdi, mutfağa girip bu muhteşem yemeği hazırlayalım.

Malzemeler:

Izgara Porterhouse Steak:

  • 2 adet porterhouse biftek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Armut Patates:

  • 4 adet orta boy armut
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze doğranmış biber

Izgara Hindiba Kök:

  • 3-4 adet hindiba kökü
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Sebzeler:

  • 1 baş sarımsak, dişlere ayrılacak
  • 2 adet havuç, dilimlenmiş
  • 2 adet pancar, dilimlenmiş

Yapılışı:

Izgara Porterhouse Steak:

  1. Biftekleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Bifteklerin her iki tarafına zeytinyağı, tuz ve karabiber sürün.
  3. Izgarayı yüksek ateşte iyice ısıtın. Biftekleri her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine göre ızgara yapın. Pişirildikten sonra biftekleri ızgara telinden alın ve birkaç dakika dinlendirin.

Armut Patates:

  1. Armut ve patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun.
  2. Armut uzunlamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Patatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin.
  3. Bir kasede zeytinyağı, tuz ve biberi karıştırın.
  4. Dilimlenmiş armut ve patatesleri bu karışımla harmanlayın.
  5. Izgarayı orta sıcaklığa getirin. Dilimlenmiş armut ve patatesleri ızgaraya yerleştirin. Arada bir çevirerek her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.

Izgara Hindiba Kök:

  1. Hindiba köklerini yıkayın, kabuklarını soyun ve uzunlamasına kesin.
  2. Bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Hindiba köklerini bu karışımla iyice kaplayın.
  4. Izgarayı yüksek ateşte ısıtın. Hindiba köklerini ızgaraya yerleştirin ve her iki tarafını da hafifçe karamelize olana kadar ızgara izleri alana kadar pişirin.

Sebzeler:

  1. Sarımsak dişlerini hafifçe ezerek hazırlayın.
  2. Dilimlenmiş havuçları ve pancarları aynı tavada soteleyin, yumuşayana kadar pişirin.
  3. Sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.

Servis: Hazırlanan ragyu ızgara porterhouse steak'i, armut patatesi, ızgara hindiba kökü ve sote edilen sarımsak, havuç ve pancar karışımını servis tabaklarına yerleştirin. Bu lezzetli yemek, Ragyu'nun en kaliteli etini ve sebzelerin lezzetini bir araya getiriyor. Afiyet olsun!

Etiketler: et
Ağustos 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR