Kuzu Eti
Kuzu eti, yumuşak kıvamı ve hafif tadıyla gelenekselden dünya mutfağına pek çok yemek tarifinde yer alır. Mevsiminin gelmesiyle yetiştirme ve beslenme süreçlerini doğal meralarında takip ettiğimiz, antibiotik-free anlayışla yetiştirdiğimiz, coğrafi işaretli Balıkesir Kıvırcık kuzularımızla karşınızdayız!
Benzersiz Lezzeti ile Gurme Damaklara Özel Kuzu Eti Çeşitleri Gurme damaklara hitap eden kuzu etleri, lezzet özelliklerine göre çeşitlere ayrılır. Kuzu eti kategorimizde yer alan çeşitlerden bazıları şunlardır:
Süt Kuzu Kokoreç: Taze ve lezzet dolu içeriğiyle kokoreç sevenler için mükemmel bir seçimdir. Yarı tandırlanmış şekilde sunulan kuzu kokoreç, mangalda veya tavada pişirildiğinde nefis bir aroma sunar.
Kuzu Eti: Yumuşak yapıdaki sırt bölümü, ağızda dağılan kıvamıyla lezzet şöleni yaşatır.
Küşleme: Nadir bulunan kısımlardan olan küşleme, sinirsiz dokusuyla tüketim keyfini artırır.
Kafes: Kuzunun kaburga kısmı olan kafes, çarpıcı ihtişamı ve lezzetiyle özel sofraların vazgeçilmezidir.
İncik: Etin en yumuşak hâllerinden olan incik, yumuşaklığı ve lezzetiyle öne çıkar, birçok sos ve baharat ile yakışır, protein ve demir kaynağıdır.
Gerdan: Yumuşaklığı ve yağı tam kararında olan gerdan bölümü, etseverlerin beğenisini kazanır.
Kuzu eti türleri, yüksek ısıda ve kısa sürede pişirilir. Kekik gibi daha geleneksel baharatlarla buluştuğunda maksimum tadına ulaşan etlerimizle lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.