Sebzeli ragyu Kasap+ Kuzu Sırt

Sebzeli ragyu Kasap+ Kuzu Sırt

Malzemeler:

  • 2 adet ragyu kasap+ Kuzu Sırt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
  • Patates Kreması için:
  • 4 büyük patates
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Blanch Edilmiş Brokoli ve Karnabahar İçin:

  • 1 kase brokoli çiçeği
  • 1 kase karnabahar çiçeği
  • Tuzlu kaynar su
  • Yapılışı:

Kuzu Sırt Hazırlığı:

  • ragyu Kasap+ kuzu sırtları oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile etleri marine edin.

Patates Kreması Hazırlığı:

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Tuzlu kaynar suyun içinde patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanmış patatesleri süzün, süt, tereyağı ve tuz ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

Blanch Edilmiş Brokoli ve Karnabahar Hazırlığı:

  • Brokoli ve karnabahar çiçeklerini tuzlu kaynar suya ekleyin ve 1-2 dakika haşlayın.
  • Haşlama suyunun içinden alıp buzlu suya atarak çiçeklerin renk ve çıtırlığını korumasını sağlayın.

Kuzu Sırt Pişirme:

  • Izgara tavasını iyice ısıtın.
  • Marine edilmiş ragyu Kasap+ kuzu sırtları yüksek ateşte her iki tarafını da mühürleyerek pişirin. Etin iç kısmının istediğiniz pişirme derecesine gelmesi için süre ayarını kendinize göre belirleyin.

Servis:

  • Patates kremasını tabağın tabanına yayın.
  • Üzerine blanch edilmiş brokoli ve karnabahar çiçekleri yerleştirin.
  • Izgara ragyu Kasap+ kuzu sırtını dilimleyerek sebzelerin üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun! Bu tarif, lezzetli ragyu Kasap+ kuzu sırtı ile patates kreması, blanch edilmiş brokoli ve karnabaharın mükemmel uyumunu sunuyor.

Etiketler: Sebzeli ragyu Kasap+ Kuzu Sırt
Eylül 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR